İZMİR / NARLIDERE - İlhan Onat İlkokulu

Şbt

Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen 'kış okulu' uygulamasıyla  isteyen öğrencilerimiz  yarıyıl tatilinde okulumuzda ders almaya devam ediyor.

Şbt

Okulumuz Karne Töreninde Vali Yardımcımız Sn. Fatih KIZILTOPRAK ,Kaymakamımız Sn.Suat DERVİŞOĞLU,İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Dr.Murat Mücahit YENTÜR ,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Arzu Günaydın katılımları ile bizleri onurlandırdılar.İlhan Onat İlkokulu olarak teşekkür ederiz.

Şbt

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "Yıldızlara Uzanan Eller" ismiyle başlatılan   proje kapsamında sosyal etkinlikler düzenledik. Bu Proje çocukların sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişmelerine katkı sağlayacak ortamlar oluşturmak ve bu çocuklara yönelik etkinlikler düzenleyerek özgüvenlerinin gelişimine destek olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kas

"24 Kasım Öğretmenler Günü"kapsamında ilçe öğretmenlerimiz arasında Dart ve Floor Curling turnuvaları yapıldı. İlhan Onat İlkokulu olarak ev sahipliği yaptığımız turnuvada Öğretmenlerimizden Asena Filiz KESKİN, Hande SARIGÖZ ve Mükerrem SEMERCİOĞLU Floor Curling İlçe Birincisi, Dart oyununda okulumuz öğretmeni Sami GÜNGÖR İlçe üçüncüsü oldular.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü"kapsamında Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından seramik,ebru ve çini etkinlikleri düzenlendi. Okulumuz Öğretmenlerinden Filiz SARP "Seramik" ,Özlem CENGİZ "Ebru" etkinliğine katıldılar.

Kas

14 kasım neden diyabet Günü?       diyabet günü ile ilgili görsel sonucu   14 Kasım özellikle tip 1 diyabetli kişilerde yaşam kurtarıcı insulini bulan bilim adamı Sir Frederik Banting'in doğum günü olduğundan seçilmiştir. İnsülin Sir Frederik Banting, Charles Best ve John James Rickard Macleod tarafından 1921 yılında bulundu. Mavi Halkadiyabet için birleşmeyi ve bir araya gelmeyi temsil etmesi için Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından oluşturulmuştur. Çoğu kültürde halka; yaşamı ve sağlığı temsil eder.Mavi renk ise tüm insanları altında birleştiren gökyüzünü çağrıştırır.

Kamu Spotu için Bağlantı adresleri:

Kas

Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü,  aramızdan ayrılışının 84. yılında, okulumuzda düzenlenen törende sonsuz bir minnetle , saygıyla ve özlemle andık.

Ekm

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katıldığı etkiliklerle çoşkuyla kutlandı. Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olamak üzere  ve canlarını Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokrasi ve bağımsızlık uğruna feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla andık.

Ekm

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Afet Yönetim ve Karar Destek Sisteminin (AYDES) Uygulamaya Alınması Genelgesi" gereğince İlimizde ve İlçelerimizde 27 Ekim 2022 tarihinde eş zamanlı bölgesel düzey 2022 masabaşı ve saha tatbikatı icra edilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda İLHAN ONAT  İLKOKULU'nda tahliye tatbikatı yapılmıştır.

Ekm

Okulumuz 3-B sınıfı öğrencileri,öğretmenimiz Feride DİMDİK ERKANAT rehberliğinde Mardin /Kızıltepe Yamaç İlkokulu öğrencilerine hediyeler gönderdiler. Yardımlaşma ve dayanışma kültürünü pekiştirmek ,sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek ve duyarlı birer birey olabilmek için düzenlemiş oldukları bu anlamlı etkinlikten dolayı 3-B sınıfı öğrencilerini ve öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

08-23 Ekim 2022 Tarihleri arası okulumuzda öğrencilerimizin sistemli ,bilişimsel  ve  algoritmik düşünme becerilerini  geliştirmek amacıyla kodlama etkinlikleri yaptık.

Ekm

Hayvanları Koruma Günü'nün amacı; hayvanlara karşı sevgi ve acıma duyguları uyandırmak, onları korumak ve haklarına saygı duyulmasını sağlamaktır.  Hayvan sevgisi, insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirir. Hayvanları koruyalım ve sevelim.

Ekm

"Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu"  Farkındalık etkinliği 29 Eylül Perşembe günü  Kaymakamımız Suat DERVİŞOĞLU ve İlçe Emniyet Müdürümüz Savaş ŞİMŞEK 'in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Bu etkinlik ile trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak ve bu bölgelerde yayalara ilk geçiş hakkının verilerek sürücüler üzerinde doğru davranış modelinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Ekm

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Başlangıcı ve "İlköğretim Haftası "Sayın Kaymakamımız Suat DERVİŞOĞLU , İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Savaş ŞİMŞEK ,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Arzu GÜNAYDIN , okulumuz öğretmen , öğrenci ve velilerinin de  katılımlarıyla okul bahçemizde coşku içinde kutlandı.

Eyl

Uzun bir aradan sonra okulumuz ve öğretmenlerimiz öğrencilerine,öğrencilerimiz de okullarına ve öğretmenlerine kavuştular. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı yüz yüze eğitim 12 Eylül 2022 itibari ile başlamış oldu.

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ücretsiz  ders kitapları, eğitim öğretim yılının başında okul sıralarında öğrencilerimiz  için hazır hale getirildi.Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyoruz.