Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayı faaliyeti etkili bir şekilde gerçekleştirildi.

Ara

12-18 Aralık tarihlerinin okullarda ''Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ olarak kutlandığı haftada; yerli tüketimin bilinçli olarak artmasını sağlamak, tutumlu olma, yatırım yapma ve yerli malı kullanmanın önemi okulumuzda yapılan etkinliklerle vurgulandı.Okulumuzun öğrencileri bu güzel haftayı getirdikleri yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaşarak, şiirler okuyup,  eğlenceli aktivitelerle kutladılar. En önemlisi yerli malı kullanımı ve yerli üretimin ülkemiz için önemini kavradılar.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Kasım Ayında okulumuzda;

1.Sessiz Sinema (Anlat Bakalım) Oyunu etkinliği,

2.Bilen Oturur Etkinliği,

3.Kelime Türetme etkinliği,

4.Beyin Fırtınası etkinliği,

5.Pano düzenlenmesi(eş anlamlı, zıt anlamlı, sesteş kelimeler) etkinliği, yapılmıştır.

Kas

24 Kasım öğretmenler günü okulumuzda kutlandı. Bu özel günde emeği geçen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz. Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ü ve  tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet ,minnet ve saygı ile anıyoruz.

Kas

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Ömer YAHŞİ öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize ara tatil hediyesi olarak etkileşimli dijital dergi "İzmir Çocuk" yayınlanmıştır.

İzmir Çocuk dergisini incelemek için TIKLAYINIZ.

Kas

Aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyoruz. “Beni görmek demek mutlaka yüzümüzü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.” sözünü tutarak fikirlerini sonsuza kadar gururla taşıyacağız Ata’m.

Kas

Narlıdere İlhan Onat İlkokulu, 2/A Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Levent ÖZBABA rehberliğinde, İzmir Kitap Fuarı’na gezi düzenlediler. Çocuklarımıza kitap sevgisi ve okuma kültürünü kazandırma amaçlı İzmir Kitap Fuarı gezisi oldukça keyifli ve eğlenceli geçti. Yazarlar ve şairlerle tanışıp, sohbet eden öğrenciler, sorular sorup, birlikte şiirler okudular. Ünlü çocuk kitapları yazarı Şermin Yaşar ile görüşüp sorular soran öğrenciler, imzalı kitap almayı da unutmadılar. Öğrencilerin hayal dünyalarında yeni pencereler açıp, ufuklarını genişletmede faydalı bir etkinliğin sonunda, huzur içinde okullumuza döndüler.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda; okul yönetimi, öğretmenler ,öğrenciler ve velilerimizin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet´imizin 100. yılını kutladığımız bu bayramda; okulumuzda yapılan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, gösteriler sunuldu ve şiirler okundu. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Sayın Velilerimiz;

Okulumuzun 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulu Toplantısı 31/10/2023 Salı  günü saat 14.30'da, okulumuzun toplantı salonunda yapılacaktır. Toplantı gündemi aşağıda belirtilmiş olup, toplantıya iştiraklarınızı bekleriz.

GÜNDEM MADDELERİ

1-      Açılış

2-      Gündem Maddelerinin okunması

3-       Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

4-      Geçici Divan Teşekkülü (Başkan ve Yazman seçimi)

5-      Okul Aile Birliği Faaliyet Raporunun okunması, OYLANMASI

6-      Okul Aile Birliği Denetleme Kurulu Raporunun okunması, OYLANMASI

7-      Tahmini Bütçenin okunması ve okunması, OYLANMASI

8-      Yeni Yönetim Kurulunun seçilmesi

9-       Yeni Denetleme Kurulunun Oluşturulması

10-  Yeni Yönetim Kuruluna harcama yapabilmesi ve bağış toplanabilmesi için Genel Kurula yetki verilmesi ve oylanması.

11-  2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında yapılması planlananlar

12-  Temizlik, beslenme, kılık kıyafet konularında bilgi verilmesi

13-  Okul - Veli işbirliğinin öneminin anlatılması

14-  Kapanış.

Ekm

Öğrencilerimizle Kodlama Haftası eğlenceli aktivitelerle Algoritma Temelli  Bilgisayarsız Kodlama şeklinde gerçekleşmektedir. Okulumuzda  bilgisayarsız kodlama etkinlikleri "Bilgi Çarkları, Şifreli Kodlama, Kare Kodlama, Hafıza oyunları, Eşleştirme Kartlı oyunlar, Puzzle yapımı,Türkiye Bayrağı kodlama,  Cumhuriyetimizin 100. yılına yönelik Kutlama yazısı ve desenler kodlama şeklinde" etkinlikler yapılmaktadır.

Ekm

İlhan Onat İlkokulu ve Anaokulu  logosu için yapmış olduğumuz  tasarım başvurusu ile tescil alınmışır.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü nedeniyle okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatta deprem anında öğrencilerin nasıl önlem alacağı, binada kalan öğrencilerin ise tahliye ve kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi.

Ekm

Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu "Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında" okulumuz 4-B sınıfı öğrencileri ilçe bazında başarı göstererek, Pentago’da  Çağlar YILDIRIM 2. Reversi’de Özgür Deniz TURGAY 3. olmuştur. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Eyl

Çiğli Havalimanı'nda gerçekleştirilen, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin millî teknoloji geliştirmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından desteklenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest'e 2- A sınıfı öğrencilerimiz Öğretmenleri Levent ÖZBABA rehberliğinde katılım sağladılar.