Okulumuz 4. Sınıf öğrencilerine , Narlıdere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından  “güvenilir gıda” ve “balık sağlıktır” konularında eğitim verilmiştir. Eğitim sonrası öğrencilerimize Narlıdere İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sayın Sedat ÜŞME tarafından tohumlu kalem hediye edilmiştir.

Sıdıka Akdemir Rehberlik ve Araştırma Merkezinden Psikolog Ümran Şipal Deniz tarafından Okulumuz veli ve personellerine  Deprem Sonrası Psikolojik Destek eğitimi verildi.

Eğitimde katılımcılara Depreme Hazırlık, Travma Sonrası Stres Bozukluğu konularında ve  bu tür durumlarda yaklaşım nasıl olmalı, çocuklarda görülen tepkilerin  neler olabileceği ve nasıl destek olunması gerektiği belirtildi. Psiko-dramanın ögeleri ile uygulamalı bir şekilde eğitim verildi.

Okulumuz 1. sınıf öğrencileri Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde gösterilen "Değerlerimiz" konulu tiyatroya götürüldü.  Esprili bir dille özgüven, çalışkanlık, doğruluk, sevgi,saygı gibi değerler  vurgulanırken öğrencilerimiz keyifli dakikalar geçirdi.

Okulumuz 3. Sınıf öğrencilerine İzmir İnternet Haftası (10-14 Nisan) "Eğitimde Yeni Teknolojiler" kapsamında ,Sınıf öğretmenimiz Levent ÖZBABA tarafından"Siber Güvenlik" , "Yapay Zeka ve Geleceği" , "Teknolojinin Geleceği" temalı sunum gerçekleştirilmiştir.

10-14 Nisan 2023 tarihlerinde İzmir İnternet Haftası etkinlikleri gerçekleştirilecektir. Her yıl farklı bir ana başlığın işlendiği İzmir İnternet Haftası, 2023 yılında "Eğitimde Yeni Teknolojiler"  teması ile gerçekleştirilecektir.   "Eğitimde Yeni Teknolojiler" etkinliklerine katılmak isteyen öğretmenlerimiz için başvurular https://izmirinternethaftasi.org/

adresinden yapılmaktadır.

İl MEM

109 Nolu Salon

Öğrenciler

Okulumuz 4-B sınıfı öğrencisi Yağmur DALKIRAN ,Narlıdere İlçesi ilkokullar arası düzenlenen “ 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” konulu resim yarışmasında ilçe 1.si olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

18 Mart ve Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 108' nci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmada Çanakkale Savaşlarının, tarihimiz açısından önemi vurgulandı.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere,  vatan toprakları için canlarını seve seve vererek, ulusumuzun kaderini değiştiren kahraman şehit ve askerlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. RUHLARINIZ ŞAD OLSUN.

Mrt

Okulumuza deprem bölgesinden gelen misafir öğrencilerimiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sponsorluğunda BECA at çiftliğinde düzenlenen etkinliğe götürüldü.  Etkinliğe Kaymakamımız Sn.Suat Dervişoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Sn. Arzu Günaydın , İlçe Emniyet Müdürümüz Sn.Savaş Şimşek, İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Sn. Sedat ÜŞME ve Okul Müdürümüz Sn.Süheyla Tosun' un da katılımlarıyla öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdiler. Misafirperverliklerinden dolayı BECA  Kulüp Başkanı Sayın Begüm Yaraş Coşkun'a çok teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar, şiirler  ile program devam etti. Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliğinin ve özverisinin, Türk ulusunun bağımsızlığına ve vatana bağlılığının dile getirdiği marşımızı yazan Mehmet Akif ERSOY etkinliklerle anıldı. Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Anasınıflarımız Anaokuluna dönüştürülmüştür.

Mrt

Özel Eğitim ve Rehberlik E-Dergisi 3. Sayısı için tıklayınız »»

Şbt

Okul çağı çocuklarında beslenme konusunda T.C. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından

hazırlanan dokümana aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

A7ocuklar%C4%B1nda-beslenme.html

Ayrıca T.C. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Toplu Beslenme

Sistemleri (Toplu Tüketim Yerleri) İçin Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi'nde okul öncesi eğitim

ve diğer kademelerdeki öğrencilerin; enerji ve besin ögesi gereksinimleri, menü planlama ilkeleri, farklı

dönemler için aylık menü örnekleri, beslenme faaliyetlerini etkileyen faktörler gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

Rehbere ulaşmak için tıklayınız.

Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Okulumda Sağlıklı

Besleniyorum Programı'na ait web sitesinde beslenme konusunda her türlü örnek içerik, uygulama ve videolara

ulaşabilirsiniz.

Programın web sayfası için tıklayınız. https://sagliklibesleniyorum.meb.gov.tr/2/

İLHAN ONAT ANAOKULU 1. HAFTA  (06.02.2023-10.02.2023) BESLENME MENÜSÜ

Elma

BezelyeBulgur PilavıYoğurt

Şbt

Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen 'kış okulu' uygulamasıyla  isteyen öğrencilerimiz  yarıyıl tatilinde okulumuzda ders almaya devam ediyor.

Şbt

Okulumuz Karne Töreninde Vali Yardımcımız Sn. Fatih KIZILTOPRAK ,Kaymakamımız Sn.Suat DERVİŞOĞLU,İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Dr.Murat Mücahit YENTÜR ,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Arzu Günaydın katılımları ile bizleri onurlandırdılar.İlhan Onat İlkokulu olarak teşekkür ederiz.

Şbt

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "Yıldızlara Uzanan Eller" ismiyle başlatılan   proje kapsamında sosyal etkinlikler düzenledik. Bu Proje çocukların sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişmelerine katkı sağlayacak ortamlar oluşturmak ve bu çocuklara yönelik etkinlikler düzenleyerek özgüvenlerinin gelişimine destek olmak amacıyla hazırlanmıştır.