İZMİR / NARLIDERE - İlhan Onat İlkokulu

Mrt

Okulumuz Rehber Öğretmeni Salih PARTAL'ın biricik eşi , güzel arkadaşımız Selda PARTAL 26/03/022 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Kederli ailesine metanet ve sabırlar diliyoruz. Ruhu şad olsun.Başımız sağ olsun.

Mrt

18 Mart ve Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 107' nci yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmada Çanakkale Savaşlarının, tarihimiz açısından önemi vurgulandı.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere,  vatan toprakları için canlarını seve seve vererek, ulusumuzun kaderini değiştiren kahraman şehit ve askerlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. RUHLARINIZ ŞAD OLSUN.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden kuruculuğunu Ayşegül PAMUKOĞLU'nun yaptığı, Nilgün GÜNAY öğretmenimizin de dahil olduğu STEM İLE KODLA STEM İLE OYNA  E-twining projemiz tüm hızıyla devam ediyor.

Bizler bu proje ile 3-6 yaş okul öncesi öğrencilerinin disiplinler arası bir STEM eğitimi yaklaşımıyla gerçek dünya sorunlarına yaratıcı çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda yönlendirilerek yeteneklerini keşfetmelerini, ayrıca 3-6 yaş dönemi çocuklarının merak duygularını artırmak ve yaratıcılıklarını geliştirmek araştıran-sorgulayan bireyler ortaya çıkarmak, teknolojik araç- gereçleri derslere entegre ederek 21.yy hayat becerilerini kazanmalarını ve sosyal farkındalık yaratmak , 5 disiplin alanına (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat) vurgu yapmak ve ilgilerini çekmek, karşılaşılan gerçek problemlerine karşı yaratıcı çözüm yolları üretmelerini ve buluşlar yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti. Türk Kurtuluş Savaşının en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimizle  hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla andık.

Mrt

Okulumuz 3-B sınıfı öğrencisi Yağmur DALKIRAN Narlıdere İlçesi ilkokullar arası düzenlenen "Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet" konulu resim yarışmasında ilçe 2.si olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında okulumuzda "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.04 Mart Cuma günü  saatler 11:30'u gösterdiğinde sirençaldı ve öğrenciler olası bir deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrendi. Gerçeği aratmayan tatbikatta öğrencilerimize  deprem anında ve deprem sonrası tahliye sırasında ne yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

İlk sirenle sınıfta "Çök-kapan-tutun" yöntemini uygulayan öğrenciler, ikinci sirenle birlikte öğretmenlerinin koordinesinde okulun bahçesinde bir araya geldi.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında yapılan okulumuz kütüphanesi 2500 kitap ile açıldı. Kütüphanemiz için başlatmış olduğumuz kitap toplama kampanyamız hızla devam etmektedir. Kütüphanemiz için kitap bağışında bulunan öğrencilerimize,velilerimize ve hayırseverlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Farklı Avrupa Ortaklarının dahil olduğu İlhan Onat İlkokulu Anasınıfı B Şubesi Öğretmeni Nilgün GÜNAY  ve öğrencilerininde yer aldığı "Kitaplar Konuşuyor"  e Twinning projemiz kapsamında yer alan etkinliklerden biri olan "Yeni yıl kart değişimini" ortak okullarımızda yaptık. Ortak Okullarımızdan Aydın/Didim Anaokulu ile etkinliğimizi öğrencilerimizi görüntülü  görüştürerek tamamladık. Ortak okul öğrencileri ile görüntülü görüşerek yeni yıllarını kutladık.

Ayrıca her ay proje kitaplarından 2-3 kitap okunarak incelemesi yapılıyor. Bu kitaplara uygun etkinlikler ve web2  çalışması ile öğrencilerin  kitapları sevmesi amaçlanıyor.

Şbt

Karbonmonoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller, zehirlenme ve ölüme neden olur. Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla; kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeniyle meydana gelir. Karbon monoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmaz ise ölümle sonuçlanabilmektedir.

Ock

2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi öğrencilerimizin karnelerini almasıyla sona erdi.  Tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ara

Öğrencilerin yerli malı kullanma, bilinçli ve tutumlu olma davranışı kazanmaları için  Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası okulumuzda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Ara

Sıfır Atık Projesi Eğitimlerimiz ve etkinliklerimiz hızla devam ediyor.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 98. yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Ekm