DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ OCAK AYI ETKİNLİKLERİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayı faaliyeti etkili bir şekilde gerçekleştirildi.

Dede Korkut Okumaları faaliyeti içinde yapılan çalışmalarda öğrencilerin dilimizi daha iyi öğrenmeleri ve kullanmaları amaçlandı. Dede Korkut Okumaları, öğrencilere Türk kültürünü ve tarihini öğretmek, dil becerilerini geliştirmek ve iyi birer insan olmaları için önemli bir fırsat olmuştur.

Anlamını bul ve hatırlatmaca etkinlikleri, öğrencilerin kelime dağarcığını geliştirmeye, kelime bilgisini pekiştirmeye, sözel ifade becerilerini ve hayal güçlerini geliştirmeye yardımcı olmuştur.Anahtar kelimeler ile hikaye anlatma ve yazma yarışması, öğrencilere özgüven kazandırarak hikaye yazma becerilerini geliştirmiş hikaye yazmaya teşvik etmiştir.Yapılan çalışmalardan elde edilen sonuçlar, öğrencilerin projenin amaçlarını benimseyerek projeden yararlandıklarını gösterdi. Öğrenciler Dede Korkut Hikayelerinden seçilen kelimeleri anlamlı bir şekilde kullanabildi ve hayal güçlerini kullanarak hikayeler yazabilddi.

Projenin amacı olan dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıma, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini anlama, milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfetmelerini sağlamıştır.

23-01-202423-01-202423-01-202423-01-202423-01-202423-01-2024

Yayın: 23.01.2024 - Güncelleme: 23.01.2024 15:59 - Görüntülenme: 40