Okulumuzda yürütülen Harezmi Eğitim Modeli çocukların oyun tasarımı ile eğlenerek üreten öğrenmelerine odaklanır. Bu şekilde öğrenciler eğlenerek üreterek  kendinilerini sürekli geliştirirler. Bu modelde  öğrencilere etik ve ahlaki değerler de ön plandadır. Öğrencilere etik ve ahlaki değerleri benimsemeleri ve uygulamaları öğretilir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Mart Ayı Eylem Planımız

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Ayşe Hale SARIÇAM, İlçe Müftüsü Veli Vehbi BARDAKÇI, şube müdürlerimiz ve okul müdürlerimizin katılımıyla okulumuzda coşkuyla kutlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama programında,günün anlam ve önemi hakkında konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalarının ardından  örste demir döve, ateş yakma etkinliklerinin ardından program halat çekme ile devam etti. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Sevgi ve saygıyı hak eden, bizleri yetiştiren çınarlarımızın, 18–24 Mart “Yaşlılar Haftasını” kutlarız. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeye özen gösteriyoruz.

"Kitap Okuma Saati” ile kitapların gizemli dünyasına doğru yolculuğa çıkıyoruz. Çünkü “Kitaplar kendinize ve başkalarına saygı duymayı öğretecek, yüreği ve aklı, dünya ve insanlık sevgisiyle dolduracaktır.”

Çocuklarımız ile Narlıdere İlçe Halk Kütüphanesi'ne, kütüphane kültürü ve kitap sevgisini aşılamak amacıyla gezi düzenlendi. Çocuklar Kütüphanede gezerek çeşitli bilgi kaynaklarına nasıl ulaşıldığı, kütüphane kuralları vb. konular hakkında bilgi edindiler. Yaş grubuna uygun kitapları inceleme şansı yakaladılar.

Okulumuzda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109.yıl dönümü töreni gerçekleştirildi. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Akıl Zeka Oyunları Turnuvasına 5 öğrencimizle katıldık. Okulumuzu Pentagoda Mehmet Ege UYTUN, Kürede Özgür Deniz TURGAY, Mangalada Can Kayra TARKAN, Q-bitzde Yusuf KAYGISIZ, Equilibrioda Emre YILMAZ temsil ettiler. Yarışmaya katılan öğrencilerimizi gösterdikleri cesaret, başarı ve centilmen oyunları için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

2024 Yılı İzmir İnternet Haftası Etkinlikleri

İzmir İnternet Haftası, 2024 yılında "Eğitimde Üretken Yapay Zeka" teması ile gerçekleştirilecektir. İzmir İnternet Haftası, 2024 yılında "Eğitimde Üretken Yapay Zeka" teması ile gerçekleştirilecektir. 2024 Etkinlik programı için Tıklayınız.

Başvurular https://izmirinternethaftasi.org/  adresinden 2 Nisan 2024 gününe kadar yapılmaktadır.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar, şiirler  ile program devam etti. Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliğinin ve özverisinin, Türk ulusunun bağımsızlığına ve vatana bağlılığının dile getirdiği marşımızı yazan Mehmet Akif ERSOY etkinliklerle anıldı. Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında okulumuzda "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.  Gerçeği aratmayan tatbikatta öğrencilerimize  deprem anında ve deprem sonrası tahliye sırasında ne yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi. İlk sirenle sınıfta "Çök-kapan-tutun" yöntemini uygulayan öğrenciler, ikinci sirenle birlikte öğretmenlerinin koordinesinde okulun bahçesinde bir araya geldi.

Şbt

Öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanarak düşünce dünyasını geliştirmesi amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından hayata geçirilen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"; okulumuzun tüm sınıflarında devam ediyor.

Ock

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININN İLK DÖNEMİNİ TAMAMLADIK. BU DÖNEMİN GÜZEL GEÇMESİNDE EMEĞİ OLAN BAŞTA ÖĞRETMENLERİMİZ OLMAK ÜZERE TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDER,İYİ TATİLLER DİLERİZ.

Ock

Dönem sonu etkiniklerimiz kapsamında öğrencilerimizle  eğlenceli etkinlikler yapıldı. Kelime oyunları oynadık, sevdğimiz bir eşyayı ve bir kitabı arkadaşlarımızla paylaştık. Karabağlar Nasreddin Hoca parkına  ve Narlıdere Kütüphanesine gittik.  Sınıflarımızdan E- Müzeyi gezdik. Velilerimizi sınıflarımıza davet ettik bizlere tecrübelerini anlattılar. Yeteneklerimizi, ilgi alanlarımızı arkadaşlarımızla paylaştık. Hem öğretmenlerimiz için hem öğrencilerimiz için dolu dolu geçen bir haftayı karneleri vererek sonlandırdık.